Mills Park upgrade a pig’s breakfast

Stock image.
Stock image.

THE City of Gosnells’ latest Mills Park update stage one is completed and as a close resident one can only comment “what a pig’s breakfast”.

We were told that five years of planning went into the upgrading of these facilities… one must wonder.

For a start, let us consider No 4 oval: previously the car park and change room had an entrance opposite the Woodlupine Reserve giving minimum inconvenience to nearby residents.

The previous building was brick, with a wide veranda facing south east. It, and part of the car park, received some afternoon shade from a few trees.

This is all bulldozed and a new car park and change room are built further down Bickley Road, to the maximum nuisance of residents.

The new change rooms, built of tin would anyone believe, face north west to obtain maximum sun.

Spectators won’t need a jumper while watching the cricket but might need sunnies.

The new floodlight poles are galvanised and shine brightly in the sun. It is ironic that when the mobile phone tower was erected a few years ago, the City insisted that it be dark green to impact as little as possible on the environment.

Not so these monstrous units, one of which will prove to be a traffic hazard for motorists exiting Galaxy Street at night.

Also exiting Galaxy we used to have a lovely bottlebrush tree, now we have a car bay. That improves the environment no end.

As for the siting of the skateboard venue and the tennis courts, again maximum nuisance to the residents of Brixton Street, and another dangerous traffic hazard on that street.

From a residents’ point of view, this was “long-time planning” at its worst, with all the improvements of the past decade a total waste of ratepayers’ money.

PETER HITCHENS, Beckenham.