Bulwer Street bike lane changes given thumbs up

Bulwer Street bike lane changes given thumbs up

BULWER Street residents have welcomed changes to a new cycle lane east of William Street.

The original plan removed street parking from one side of the road so the bike lane could be protected by a raised kerb.

Residents raised concerns with the Guardian Express that this would make vehicle access very difficult for elderly residents and residents with young children who had no off-street parking.

Planners were concerned a basic painted bike lane would not suffice for students riding to and from Highgate Primary School nearby.

Vincent Mayor John Carey said the plan was changed to provide greater vehicle access to residents who had difficulty accessing the Baker Street car park, and the lane is now in place.

“We were able to put three car parking bays in front of the houses affected by the changes. We believe this a genuine and fair compromise between meeting the residents needs and ensuring there is a safe bike route past the school,” he said.

Perth State MP Eleni Evangel, who had called for a solution that met needs of residents and school students, said locals were happy with the outcome.